92 мільйона гривень на екологію Вінниччини спрямував ДТЕК від початку року

Теплова енергетика12 Вересеня 2019

Реконструйований фільтр, модернізований рибозахисний пристрій, дбайливе використання природніх ресурсів та майже сотня мільйонів гривень екологічного податку - ДТЕК Ладижинська ТЕС дбає про довкілля на всіх рівнях.

За перше півріччя 2019 року станція сплатила до фондів охорони навколишнього середовища всіх рівнів 92 млн грн екологічного збору. Окрім того, задля зниження впливу на екологію регіону, на станції оновлюють та модернізують обладнання.

В минулому році на ТЕС капітально відремонтували перший енергоблок та реконструювали електрофільтр. Це допомогло збільшити потужність енергоблоку більш ніж в 1,5 рази, та знизити викиди в атмосферу в 3,7 рази. Інвестиції в оновлення фільтруючого обладнання становлять 56  млн грн. У тому числі на реконструкцію спрямували 29 млн грн екологічного податку, який держава повернула станції на цю екологічну модернізацію.

«Будь-яке промислове підприємство чинить вплив на довкілля. Наше завдання - мінімізувати його. Тож ми прикладаємо максимум зусиль для цього, - розповів директор ДТЕК Ладижинська ТЕС Ігор Снєгін.  – На осінь запланували подальшу реконструкцію електрофільтра блоку номер один. Повна реалізація проекту дозволить значно знизити викиди пилу, що позитивно позначиться на екологічному стані в Ладижині та Вінницькій області».

ДТЕК Ладижинська ТЕС - один з найбільших платників екологічного податку у Вінницькій області. Екологічний податок – цільовий і повинен спрямовуватися лише на проекти щодо поліпшення екології. Повернення Ладижинській ТЕС частини сплаченого екологічного податку задля модернізації фільтруючого обладнання – поки що одиничний для України, але вдалий приклад співпраці держави і бізнесу в плані реального зниження впливу промисловості на екологію.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.