80 дерев для Щастя: енергетики ДТЕК Луганської ТЕС озеленили місто

«Зелений квест» улаштувала молодь Луганської ТЕС у День довкілля. Енергетики висадили яблуні, груші, сливи, вишні, черешні, персики та айву біля шкіл, дитячого садка й санаторію-профілакторію. Місто Щастя стало зеленішим на 80 дерев.

80 дерев для Щастя: енергетики ДТЕК Луганської ТЕС озеленили місто

«Ми планували провести екоакцію ще на початку квітня. Але пішли дощі, і довелося почекати. Тепер погода налагодилася, і дерева з нами висаджували діти. З ними акція перетворилася на справжній квест», – каже Ольга Петренко, учасниця екоакції.

Діти допомагали енергетикам всюди – копали ями для саджанців, засипали коріння й притоптували землю.

«Наш шкільний сад дуже постраждав. Багато дерев вимерзло. Молодь Луганської ТЕС запропонувала оновити сад, і я, звичайно ж, погодився. Хлопці висадили саджанці груш, персиків, вишень і черешень. Спасибі їм за це!» – подякував учасникам екоакції Володимир Ковальов, директор Щастинської ЗОШ №2.

А ось біля Щастинської школи №1 дерева висадили на пустирі, який у майбутньому стане шкільним садом.

«Це місце довго пустувало, заростало травою. Завдяки енергетикам Луганської ТЕС у нас тепер є свій фруктовий сад», – розповіла Наталія Селезньова, директор Щастинської ЗОШ №1.

У дитячому садку «Зірочка» учасники екоакції висадили дерева й прикрасили клумбу трояндами.

«У нашому дитячому садку є фруктові дерева – абрикоси, і кожен рік співробітники заготовляють їхні плоди для компотів малюкам. Молодь з Луганської ТЕС висадила у нас 12 фруктових дерев. Коли саджанці підростуть і почнуть плодоносити, у нас буде ще більше фруктів для дітей. Дякую за озеленення нашого садочка!» – подякувала молоді Олена Буркун, завідувачка дитячого садка «Зірочка».

Завершили «зелений квест» енергетики в санаторії-профілакторії «Луганський». У оздоровниці висадили різні сорти груш.

«Кожен з нас хотів прикрасити наше місто. Саджанець за саджанцем, локація за локацією – ми разом весело справлялися. Усього висадили 80 фруктових саджанців та 30 кущів троянд. Чудово, що нам допомагали діти. Хочеться вірити, що в майбутньому вони продовжать цю традицію і теж піклуватимуться про природу й рідне місто. Ми всі прекрасно попрацювали, місія виконана!» – розповів Дмитро Сидоренков, лідер Молодіжного руху ДТЕК Луганської ТЕС.

Молодіжний рух ДТЕК Енерго – це платформа для самореалізації активної молоді, яка працює на підприємствах компанії. Молоді шахтарі, енергетики й машинобудівники об'єдналися, щоб утілити у життя свої ідеї, які поліпшать суспільне, професійне та творче життя на підприємствах і в містах.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.