232 млн грн ДТЕК спрямував на ремонт Добротвірської ТЕС для стабільної роботи станції в осінньо-зимовий період

Енергетики ДТЕК Добротвірської ТЕС готують станцію до роботи в осінньо-зимовий період. Вже відремонтували два енергоблоки та накопичили 40 тисяч тонн вугілля на складі. Цієї кількості достатньо для стабільної роботи станції майже протягом місяця. До холодів планують завершити всі ремонти, щоб в розпал зими в домах жителів Львівщини були світло і тепло.

На ТЕС відремонтували енергоблоки №7 та №8, а також турбогенератор №5. Енергетики вже встигли підготувати обладнання на ВРП (відкриті розподільні пристрої) 110-220 кВ, пристрої для прийому електроенергії від генераторів електростанції, трансформатори, перетворювачі. На всю ремонтну компанію цьогоріч спрямували 232 млн грн.

«ДТЕК Добротвірська ТЕС сьогодні прикладає максимум зусиль, щоб у холодну пору року Львівська область стабільно була забезпечена світлом та теплом. На календарі початок жовтня, але ми практично повністю підготували нашу станцію до роботи в режимі підвищених навантажень опалювального періоду», - зазначив Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірська ТЕС.

А ось для того, щоб станція не відчувала браку у вугіллі, на якому працюють енергоблоки, енергетики замінили стрілочні переводи на колії. Саме нею підвозять вугілля на підприємство. Цим забезпечили безперешкодне постачання палива на станцію. Добротвірська ТЕС продовжує накопичувати запаси вугілля на складі. Наразі зберігають понад 40 тис. тонн. Це паливо видобуте у Львівсько-Волинському басейні, Західнодонбаському, а також імпортне - з Колумбії.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.