ДТЭК
1,7 млн тонн вугілля – подарунок під ялинку від гірників шахти ДТЕК Благодатна

Понад 1,7 мільйони тонн вугілля цілий місяць забезпечуватиме майже чотири мільйони українських сімей світлом. При цьому енергетична галузь отримає практично 600 млн кВт в енергосистему. Колектив шахти ДТЕК Благодатна виконав річний план і це – черговий внесок в енергонезалежність України.

1,7 млн тонн вугілля – подарунок під ялинку від гірників шахти ДТЕК Благодатна

Найбільше – 738 тис. тонн – видобули гірники дільниці №5. Колектив №6 видав на-гора майже 380 тис. тонн, а гірники дільниці №3 – 352 тис. тонн. Ще понад 200 тис. тонн вугілля – допомога з прохідницьких забоїв.

«Щодня на Благодатній ми видобуваємо 5,5 тис. тонн вугілля. Цього вистачає, аби цілу добу забезпечувати світлом і теплом весь Західний Донбас. А виробнича перемога – це успіх всіх дільниць нашого підприємства і внесок в енергетичну незалежність країни», - розповідає в.о. бригадира ділянки з видобутку вугілля  №5 Константин Кліщуков.

Цьогоріч ввели в експлуатацію 4 лави, капітально відремонтували очисне обладнання: комплекс КД-90, конвеєр СП-251 та ін., придбали комбайн КА-200 та прохідницький П-110.  Всього у 2019 році на розвиток шахти компанія спрямувала понад 173 млн грн.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.
У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК становили 20 млрд грн, податкові відрахування – 27 млрд грн. У ДТЕК працюють 80 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.