Жителі Донеччини можуть заощадити до 50% витрат на електроенергію

Тепер кожна сім'я в Донецькій області може знизити витрати на електроенергію до 50% і зробити побут комфортнішим за допомогою енергоефективних наборів Розумний WATT. У набір входять двозонний лічильник електроенергії з послугою його швидкого встановлення і постановки на комерційний облік, LED-лампи, «розумна» розетка, а також інструкція по економії електроенергії в побуті.

Жителі Донеччини можуть заощадити до 50% витрат на електроенергію

В основі наборів – двозонний лічильники електроенергії, що дозволяє платити в 2 рази менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 07:00. В набори включена послуга швидкого встановлення лічильника «під ключ» з прийняттям на облік в ДТЕК Донецькобленерго. Замовити лічильники з установкою, не відвідуючи обленерго, можна на сайті DTEK-ESCO.com або телефоном (044) 581 93 06.

Люди споживають в середньому до 30% електроенергії в нічний час: це працюючі холодильники, кондиціонери, електрообігрівачі, електроосвітлення, перегляд ТВ. Однак на вечірній, нічний і ранковий час можна перенести до 80% електроспоживання, наприклад, нагрівання води бойлером, прання, миття посуду, автополив городу та інше. Допоможуть в цьому «розумні» розетки з налаштованим графіком роботи. Вони дозволяють запрограмувати автоматичне включення і виключення електроприладів в заданий час протягом доби або тижня.

Wi-Fi-розетки допоможуть управляти енергоспоживанням домашніх приладів через смартфон. Перебуваючи на роботі або на відпочинку, можна віддалено включити / вимкнути електроприлади в будинку, задавати сценарії. А функція енергомоніторингу дає можливість спостерігати онлайн, скільки електрики використовує включений електроприлад і навіть на яку суму.

LED-лампи в складі наборів Розумний WATT до 9 разів економічніші звичайних ламп розжарювання, при цьому світять яскравіше і комфортніше для зору, служать кілька років, майже не нагріваються і не вимагають спеціальної утилізації на відміну від люмінесцентних.

«Основна ідея наборів – підвищити домашній комфорт, заощадити час і гроші завдяки комплексному підходу до енергозбереження. Наші експерти з енергоефективності при розробці наборів підбирали надійні і оптимальні по співвідношенню ціна / якість енергоефективні товари. Ціна наборів починається від 1999 грн. При цьому вартість товарів в наборі дешевше, ніж окремо. 5000 українських сімей вже використовують Розумний WATT і економлять тисячі гривень. Можливу економію легко порахувати калькулятором енергоефективності на сайті dtek-esco.com/calc», – сказав директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго