Здоров’я в День святого Миколая: ДТЕК подарував сучасне медичне обладнання Вінницькій обласній дитячій лікарні

Вже другий рік поспіль напередодні Дня святого Миколая ДТЕК робить подарунки хворим діткам з Вінниччини. І це не омріяні ґаджети. Цього року це сучасне ендоскопічне обладнання для Вінницької обласної лікарні, яке дозволить вчасно і точно встановлювати діагнози маленьким пацієнтам: колоноскоп та бронхоскоп виробництва фірми «Pentax» (Японія). Загальна вартість обладнання 1 млн грн.

Нове ендоскопічне обладнання 18 грудня передали медичному закладу за участі голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія, директора з регіональної політики ДТЕК Тетяни Оверіної та  головного лікаря Вінницької обласної клінічної лікарні Василя Паненка.

«Ніколи не хворіти – це найцінніший подарунок  для маленьких Вінничан. І мене дуже тішить, що сьогодні чергова лікарня отримала нову сучасне обладнання, за що я хочу подякувати нашим партнерам – компанії ДТЕК. Ви бачите зараз лише частинку тієї домовленості, яку ми реалізували в рамках підписаного меморандуму. В наших планах – продовжувати таку співпрацю і зробити наші заклади охорони здоров’я найкращими в Україні. Адже я глибоко впевнений, що буде процвітати той регіон, де кращі умови для життя людей створюють разом влада і бізнес. Разом ми докладемо максимум зусиль, щоб першочергово покращити три обласні заклади, з яких пріоритетним є Вінницька обласна дитяча лікарня», - зазначив губернатор Вінниччини Валерій Коровій.

«Минулого року ми обіцяли знову приїхати, адже у нас така традиція – розвивати заклади охорони здоров’я. Тому що найцінніше – наші діти. Вони наше майбутнє. І заради щасливого майбутнього ми маємо виховувати здорове та розумне покоління. Сьогодні дитяча лікарня отримала новітню ендоскопічну апаратуру, а з нею сотні дітей Вінниччини отримали можливість вчасного та чіткого встановлення діагнозу.

Це не перша і не остання  наша допомога лікарням області. ДТЕК системно співпрацює з владою вже багато років заради покращення рівня життя в регіонах, де розміщені наші підприємства. Тому що в компанії працює 75 тис. співробітників. Всі вони є батьками, а хтось вже і дідусями. І ми розуміємо: щоб наші працівники та їх сім’ї  були  щасливими, необхідно потурбуватися про  їхнє здоров’я та здоров’я їх дітей.

Проте охорона здоров’я – лише один із напрямків співпраці. З 2011 соціальні інвестиції у Вінницьку область склали 18,4 млн грн з яких 15,5 спрямовано в  розвиток Ладижина. І ми будемо продовжувати таку плідну співпрацю з регіонами, де ми працюємо.

Нехай завдяки нашому обладнанню кожна хвора дитина швидше потрапить додому», – зазначила  директор з регіональної політики ДТЕК Тетяна Оверіна.

«Нове обладнання для нас дуже затребуване, адже воно є гнучким, а значить зручнішим у використанні. Завдяки бронхоскопу та колоноскопу ми зможемо обстежувати найвіддаленіші місця внутрішніх органів наших пацієнтів та виявляти різного виду патології. А в окремих випадках - допомагати нашим пацієнтам без операційного втручання. Такий досвід ми вже маємо завдяки обладнанню, котре отримали від ДТЕК минулого року: кілька разів ми вилучали із наших пацієнтів сторонні предмети, які вони випадково проковтнули. Сьогоднішнє обладнання також незамінне і високоточне, адже вироблене у Японії. Завдяки йому та лікарському досвіду ми зможемо ще краще лікувати наших діток», - зазначив головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні Василь Паненко.

Нагадаємо, ДТЕК повністю сплачує всі податки, які йдуть на розвиток громад. Так, до бюджету Ладижина та Вінницької області з 2012 року, (коли Ладижинська ТЕС увійшла до складу ДТЕК), станція перерахувала понад 877,5 млн грн податків.

З 2016 року ДТЕК взяв за правило поступово оновлювати обладнання в першу чергу обласного онкодиспансеру та обласної дитячої клінічної лікарні. То ж у грудні минулого року енергокомпанія  передала Вінницькій обласній дитячій лікарні сучасне медичне обладнання вартістю 732 тис. грн, а в  листопаді 2017 року ДТЕК подарував обласному клінічному онкодиспансеру мобільну ультразвукову систему вартістю обладнання 1,2 млн грн.