Якісна вода для містян: ДТЕК Ладижинська ТЕС почистила водозабір на Південному Бузі

Фахівці ДТЕК Ладижинська ТЕС очистили водозабір, з якого мешканці отримують питну воду. Адже електростанція постачає місту не тільки електро- і теплоенергію, а й воду.

Олександр Наконечний, начальник відділу екології ДТЕК Ладижинської ТЕС, розповідає, що очистки водозабору практикується вже другий  рік поспіль.  Зазвичай, за літо та початок осені у водоймі водозабору ДТЕК Ладижинська ТЕС падає рівень води, і водний басейн забруднюється муловими нанесеннями і рештками водоростів. Це  призводить не лише до погіршення якості питної води для споживачів, а й до псування водонасосів.

Аби забезпечити  безперебійну подачу водопостачання населенню та покращити якість питної води, у листопаді  водозабір почистили за допомогою спеціального земснаряду. Очистка русла водозабору тривала протягом місяця. Результати – значущі: до очищення глибина водойми сягала трьох метрів, після очищення – глибина складає дев’ять метрів.

«Земснаряд арендували у Вінниці, роботу виконували фахівці, які вже не вперше очищують річку Південний Буг. Його використання дасть можливість зменшити заболочування водойми, а відтак -  забезпечить   кращий забір води мешканцям і підприємствам міста», - запевняє Олександр Наконечний.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС складає 1800 МВт. Кількість працівників сягає 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки перевищили 333 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго