Вище, швидше, сильніше: ДТЕК Добротвірська ТЕС передала спортсменам новий човен

Місцева спортивна школа селища Добротвір отримала від ДТЕК Добротвірська ТЕС нову сучасну байдарку. Човен вартістю 150 тис. грн відкриває нові можливості для спортивного розвитку українських дітей.

Вище, швидше, сильніше: ДТЕК Добротвірська ТЕС передала спортсменам новий човен

У Добротворі давно працює своя веслувальна школа, яку відвідує майже сотня місцевих дітей та юнаків. Окрім того, плесо добротвірського водоканалу - місце для тренувань українських веслярів уже давно, адже ця гідроспоруда є чи не найкращою для занять в Україні. Тому новий спортивний інвентар, який вдалося закупити для юніорів, дуже необхідний.

«Зараз у нас морози, все замерзає. Немає більше де займатись. Але тут, у Добротворі, є відкрита вода і широкий канал», – розповідає Дмитро Янчук, бронзовий призер Олімпійських ігор 2016 року.

«Ми звернулись до компанії стосовно нового спортивного інвентарю, бо ті байдарки, що є, – вже старенькі. У ДТЕК Добротвірська ТЕС відгукнулись на прохання і купили новий човен. Він дозволить юніорам привозити з-за кордону ще більше кубків і медалей, бо сама форма ходової частини човна дозволяє збільшувати його швидкість на долі секунди, які дуже важливі у нашому виді спорту», – каже Ігор Слівінський, директор Добротвірської ДЮСШ.

Добротвірська ТЕС презентує такий спортінвентар вже не вперше, що дає можливість здобувати веслувальникам нові спортивні нагороди. Так, кілька років тому спортсмени-каноїсти завоювали на чемпіонаті світу з веслування на подарованому човні бронзу.

Вартість каное, яке ДТЕК Добротвірська ТЕС придбала в рамках програми соціального партнерства, становить 150 тисяч гривень. Реалізація таких проектів – спортивних, оздоровчих, соціальних - є одним з головних напрямів роботи компанії не лише в регіоні, а й в Україні загалом.

За словами менеджера з корпоративної соціальної відповідальності ДТЕК Добротвірська ТЕС Степана Войчука, станція надалі підтримуватиме цю школу, веслування в містечку, футбольний рух, в тому числі закуповуючи спортивний інвентар. Незабаром планують розчистити водоканал, щоб каноїсти змогли продовжити тренування і вже влітку тріумфувати у змаганнях за кубок України і світу.

ДТЕК Добротвірська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Західній Україні. Електроенергія, що виробляється на станції, може передаватись на експорт до Польщі. Встановлена потужність ТЕС складає 510 МВт. Станція – найбільший роботодавець селища Добротвір і Кам’янка-Бузького району; кількість працівників – близько 1 000 чол. ДТЕК Добротвірська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго – в числі найбільших платників податків Львівщини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  743 млн грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Львівську область з 2011 по 2017 роки склали 40 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго