В Україну прибуло перше судно з ПАР із 75 тис. тонн антрациту для ТЕС ДТЕК

Сьогодні в порт «Южний» прибуло судно класу Panamax із 75 тис. тонн антрациту з ПАР для теплоелектростанцій ДТЕК Енерго. Найближчим часом розпочнеться постачання вугілля на склади ТЕС компанії. Постачання вугілля з ПАР на ТЕС ДТЕК — частина комплексної стратегії компанії з підготовки теплової генерації до проходження осінньо-зимового періоду 2017–2018.

Перша партія імпортного антрациту попрямує на ДТЕК Придніпровську та Криворізьку ТЕС. Завдяки постачанню імпортного ресурсу станції будуть готові в будь-який момент відновити виробництво електроенергії, щоб покрити нестачу потужності в енергосистемі.

«Ми законтрактували в ПАР рекордні обсяги антрациту для ТЕС України. Ми очікуємо постачання рівним графіком по 75 тис. тонн вугілля на місяць. Це дасть змогу нашим станціям стабільно працювати в осінньо-зимовий період», — зазначив директор із комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталій Бутенко.

Проблеми з постачанням антрациту на ТЕС України виникли після введення блокади та втрати контролю над українськими вугільними шахтами, які розташовані на неконтрольованій території. Це призвело до вимушеної зупинки ТЕС, які працювали на антрацитах.

Для постачання своїх ТЕС паливом, компанія ДТЕК Енерго збільшила інвестиції у видобуток газового марки вугілля, а також уже законтрактувала 675 тис. тонн вугілля в ПАР із можливістю збільшення постачання до 1 млн тонн.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго