Тепла медична допомога: оновлений ФАП у Михайлівці працює завдяки ДТЕК Ладижинська ТЕС

Нещодавно в селі Михайлівка, що на Вінниччині, завершили ремонт фельдшерсько-акушерського пункту. Головні зміни – це опалення у медустанові, Ладижинська ТЕС вклала в це 280 тисяч гривень.

Нагальною проблемою Михайлівської громади був ремонт фельдшерсько-акушерського пункту. Він розташовувався у холодному  приміщенні, яке обігрівалося маленькою грубкою. За отримані грантові кошти придбали та встановили котел, радіатори для опалення, водонагрівач. Тепер система опалення, яку встановили у приміщенні, дозволяє повноцінно проводити обстеження та лікувати пацієнтів. Крім того, замінили вікна та двері у будівлі. Загальний бюджет утеплення та ремонту ФАПу склав 280 тисяч гривень.

За словами Віталія Ніколаєнка, Михайлівського сільського голови, ініціативу висунула група «Здорове населення громади» під керівництвом завідуючої місцевим ФАПом Людмили Соло-матіної. «Медики взяли участь в конкурсі «Громада своїми руками», який ініціює наш  стратегічний партнер - ДТЕК Ладижинська ТЕС. Михайлівчани здобули перемогу і отримали гранти. Тож наша щира вдячність Ладижинській ТЕС за допомогу в створенні комфортних умов для відвідувачів ФАПу», - відзначив  Віталій Ніколаєнко.

Олександр Бобрик,  директор  ДТЕК Ладижинська ТЕС, побажав мешканцям села стабільності у розвитку села та запропонував взяти участь у конкурсі і наступного року. «Цінності, які переслідує наша компанія, надзвичайно важливі для людей: ми несемо світло, тепло, комфорт і стабільність у всьому, даруючи людям затишок і тепло. ДТЕК Ладижинська ТЕС - стабільний соціальний партнер територіальних громад Вінниччини. Станція дбає про добробут громади та міста та підтримує ініціативи на покращення соціальної сфери», - підкреслив директор станції.

В минулому році за фінансової підтримки компанії в Михайлівці втілили в життя   енергозберігаючий проект по утепленню місцевого Будинку культури, загальний бюджет якого склав 240 тисяч гривень. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Вінницьку область з 2011 по 2017 роки перевищили 333 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС складає 1800 МВт. Кількість працівників сягає 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго