Святий Миколай у Вінниці: ДТЕК Енерго передав Вінницькій обласній дитячій лікарні нове медичне обладнання

ДТЕК Енерго і Вінницька обласна державна адміністрація презентували Вінницькій обласній дитячій лікарні новий діагностичний УЗД-сканер. Це дасть нові можливості медичному закладу, де щорічно лікується понад 16 тис. дітей Вінниччини, підвищити якість діагностики, а значить, і лікування маленьких пацієнтів.

«Цей рік проходить під знаком охорони здоров'я на Вінниччині. І особлива увага приділяється обласній дитячій лікарні. Найбільш важливим напрямом є придбання якісного обладнання, яке використовується під час операцій. Це відкриє нові можливості для надання якісної допомоги дітям», - стверджує Валерій Коровій, голова Вінницької ОДА.

Компанія ДТЕК Енерго придбала мобільну ультразвукову систему Samsung MySono U6 для проведення діагностики пацієнтів, які потребують обстеження безпосередньо в стаціонарних відділенняхВасиль Паненкоголовний лікар обласної дитячої лікарні, розповідає: «Наші партнери з компанії ДТЕК вже третій рік поспіль допомагають з якісним та найсучаснішим обладнанням. Завдяки пересувному УЗД-апарату можна проводити обстеження в будь-якому відділенні у дітей, які є нетранспортабельними». Василь Паненко звертає увагу, що 30 дітей-пацієнтів лікарні тільки цього року залишились живими завдяки вчасному лікуванню, остались живы благодаря проведенным мероприятиямв тому числі наявності сучасного медичного обладнання.

Маленьких пацієнтів та працівників лікарні також привітала Тетяна Оверінадиректор з регіональної політики ДТЕК Енерго, зауваживши: «Наша співпраця розпочалася кілька років тому. І це вже стало доброю традицією, що ми приїжджаємо сюди з нагоди Дня Святого Миколая і даруємо обладнання, необхідне обласній дитячій лікарні. За кожним устаткуванням – дитячі життя, здоров’я та спокій батьків».

Нова ультразвукова система коштує 1,3 млн грн і містить в собі програму оптимізації сканування, що дозволяє значно покращити «візуалізацію» у «складних» пацієнтів. У минулому році компанія передала Вінницькій обласній дитячій лікарні комплект для дитячої гастрофіброскопії OLYMPUS і комплект інструментів для педіатричної бронхоскопії KARL STORZ вартістю понад 700 тис. грн. До цього в Ладижині, де працює ДТЕК Ладижинська ТЕС, за активної участі органів місцевого самоврядування зробили капітальний ремонт в Ладижинській міській лікарні, в тому числі у відділенні швидкої допомоги і пологовому відділенні, купили нове діагностичне та лікувальне обладнання. Витратили на це майже 5 млн грн. Це вивело на якісно новий рівень надання медичних послуг в Ладижині.

«Турбота про здоров'я - не єдиний напрямок, над яким ми працюємо в регіонах. Це і енергоефективність, розвиток соціально значущої інфраструктури, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад. І у всіх регіонах ми працюємо для дітей, для майбутнього України», - підсумувала Тетяна Оверіна.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго