Світліше з кожним днем: ДТЕК Бурштинська ТЕС допомогла мешканцям міста освітлити будинки

У Бурштині стали світлими не лише вулиці, а й під’їзди міських будинків. Завдяки програмі ДТЕК Бурштинська ТЕС та АМЕР Прикарпаття «Підтримка громадських ініціатив» освітили 24 під’їзди 4 будинків. Проект об’єднав стратегічного партнера міста – станцію – з мешканцями.

Мешканці будинків 6 і 8А по вулиці Шухевича у Бурштині об’єднались для вирішення нагальної проблеми – застарілої системи освітлення будинків, а часом і її відсутності. За пропозицією депутата міської ради Олега Драбчука створили  ініціативну групу «Енергетики». Вона звернулася до ДТЕК Бурштинська ТЕС за допомогою здійснити заміну старих ламп на нові енергозберігаючі та заміну кабельної системи електропостачання.

Як результат - у двадцяти чотирьох під’їздах чотирьох будинків,  від підвалу до останнього поверху, замінили електропроводку, встановили датчики руху та  енергоефективні LED-лампи.  Понад 300 мешканців отримали користь від енергоефективних покращень та будуть витрачати менше електроенергії та коштів.

Олег Драбчук, голова ініціативної групи та депутат Бурштинської міської Ради, коментує: «ДТЕК Бурштинська ТЕС виділила 100 тис. грн на два двори. Люди також долучилися своєю роботою, наприклад, допомагали демонтувати в під’їзді стару проводку. Тепер це велика економія: якщо рахувати всі витрати на електроенергію мешканців цих домів, то вони вже зменшились на 3000 грн. Тому таке освітлення  - це не лише комфорт та безпека, а й економія».

Мешканці міста також відзначають покращення: «Стало зручніше, бо раніше на вулиці не було світла, а тепер є. Зручно, коли переходиш освітлену вулицю, зручно відкривати освітлені двері. Нові лампи економні та не будуть так часто перегорати».

Раніше вісім пішохідних переходів, шість вулиць та одна площа стали світлими у Бурштині завдяки зусиллям ДТЕК Бурштинська ТЕС та міської влади.

ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність складає  2351 МВт. ТЕС надає робочі місця 1925 енергетикам та забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Станція виробляє 64% електроенергії на потреби України, решту - 36% експортує в Словаччину, Угорщину та Румунію. За підсумками 2017 року ДТЕК Бурштинська ТЕС увійшла в ТОП-3 платників податків регіону. Сумарний об’єм податкових платежів з 2012 до 2017 року становить 1,1 млрд грн. Крім того, станція є соціальним партнером міста Бурштин, а тому компанія систематично інвестує в соціально важливі проекти для міста. Традиційно це проекти з енергоефективності, медицини, розвитку бізнес-середовища та підвищення активності громади.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго