Працюємо на повну: енергоблок 10 Бурштинська ТЕС взяв проектне навантаження – 210 МВт

На ДТЕК Бурштинська ТЕС енергоблок № 10 взяв проектне навантаження - 210 МВт, що було закладено в період реконструкції, збільшивши його з 195 МВт. Така потужність дозволить забезпечити надійність та ефективність роботи станції в Енергоострові на декілька років. Це завершальний етап однієї із наймасштабніших реконструкцій Бурштинської ТЕС і черговий крок до стабільної роботи станції та виробітку електроенергії.

«На цьому навантаженні енергоблок тестово пропрацював вже певний час і підтвердив техніко-економічні показники, що потрібні для його ефективної роботи надалі. Наразі ми завершуємо процес проведення пусконалагоджувальних робіт для перемаркування блоку.  Також проводяться випробування енергоблоку при різних навантаженнях з метою подальшого визначення режимної карти його роботи», - зазначив заступник головного інженера з експлуатації обладнання Максим Шевцов.

Реконструкція енергоблоку № 10 – дійсно глобальний і довготерміновий проект, що тривав близько року. До цієї роботи було залучено понад 800 спеціалістів з різних куточків України, а вартість склала понад 1,1 млрд гривень.  Робота включала в себе реконструкцію котла, турбіни, генератора, трансформатора, системи збудження турбогенератора та електрофільтра.

Підняття навантаження на блок після завершення реконструкції було покроковим: від 100 МВт до 210 МВт. Всі процеси та виробничі показники перевірені та коректні. Електрофільтри по викидах також досягли проектного значення - менше 50 мг/м3 та відповідають європейським  нормам і стандартам.

«На нещодавно реконструйованому енергоблоці встановлена нова автоматизована система, з більш досконалим та надійним обладнанням, завдяки якій можна буде краще відстежувати процес керування енергоблоком, і у разі дрібних неполадок - оперативно відреагувати та усунти їх. Крім цього, система має більше можливостей для прогнозування роботи на перспективу», - коментує Денис Шмигаль, Директор ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго