Плавати з задоволенням: у Добротвірській школі відновили басейн

Теплова енергетика25 Березень 2019

У селищі Добротвір відкрили басейн для школярів. Понад 400 тис. грн компанія ДТЕК вклала у розвиток закладу. Це один басейн, що функціонує в селищі.

Плавати з задоволенням: у Добротвірській школі відновили басейн

Раніше у Добротвірській школі працював басейн, який був збудований ще у 1988 році. Його відвідували діти початкових класів. Проте з технічних причин у 2008 році довелося закрити заклад. Майже 10 років приміщення чекало на реконструкцію. Та завдяки спільному фінансуванню громади та компанії ДТЕК вдалося відновити роботу басейну. Роботи з реконструкції басейну розпочалися восени 2017 року, а вже весною 2019 року школярі мають змогу навчатись плаванню.

«Після довгого часу простою нарешті почалось нове життя місцевого басейну. І це надзвичайно добре, що басейн знову функціонує, ще й з новим технічним обладнанням. Далеко не в кожній школі не тільки району, а й навіть області діти мають можливість навчатися плаванню під час уроків фізкультури, і ми тішимося, що така можливість відтепер є і у добротвірських дітей», - говорить Тарас Келеберда, голова Кам’янко-Бузької районної ради.

Майже півтора року тривали ремонтні роботи у приміщенні, де знаходиться басейн. Тут провели капітальний ремонт, відновили душові та роздягалки, поклали нову плитку у приміщенні та у самому басейні, утеплили стіни. Тренуватись в басейні зможуть учні 4 - 6 класів на уроках фізкультури під час навчального модулю з плавання. А вже наступного навчального року також плануються і гуртки для діток початкових класів в позакласний час.

«Я дуже радий, що тепер зможемо ходити на заняття у басейн. Не в кожній школі є така можливість», - каже Андрій Маїк, учень 10 класу Добротвірської школи.

ДТЕК Добротвірська ТЕС - постійний партнер громади смт Добротвір і найближчих сіл Кам’янка-Бузького району. «З року в рік наше підприємство серед найбільших платників податків в регіоні. І це не лише вчасне, повне і прозоре виконання фінансових зобов’язань й турбота про працівників, а ще й соціальна відповідальність перед нашими мешканцями. Станція дбає про добробут громади та селища та всіляко підтримує ініціативи з покращення соціальної сфери. Нещодавно відкритий дитячий садок у селі Старий Добротвір і сьогоднішній старт роботи басейну – підтвердження того», -  зазначає директор ДТЕК Добротвірська ТЕС Олег Таращук.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.