Нарощуємо запаси: Друга партія вугілля зі США для ТЕС ДТЕК прибула в Україну

Теплова енергетика20 Листопада 2017

18 листопада порт «Чорноморськ» прийняв балкер із 75 тис. тоннами вугілля марки Г зі США. Вугілля попрямує на теплоелектростанції ДТЕК для поповнення складських запасів. Завдяки резервам палива станції зможуть працювати з підвищеним навантаженням, видаючи необхідну потужність в енергосистему України в опалювальний сезон.

Американське вугілля марки Г (газове) призначене для Ладижинської та Запорізької ТЕС. Зараз на станціях є 79 і 80 тис. тонн вугілля відповідно. Друге постачання марки Г зі США дає змогу згладжувати тимчасовий дефіцит палива в Україні, який виник унаслідок блокади та зупинення постачання антрациту з тимчасово неконтрольованої території. На ранок 20 листопада порт «Чорноморськ» розвантажив уже 22 тис. тонн вугілля.

Брак українського антрациту з березня 2016 року призвів до зростання навантаження на ТЕС, які працюють на марці Г, а також збільшення споживання цього вугілля після реалізації проектів із переведення блоків ТЕС з антрациту на марку Г.

Поки видобуток марки Г в Україні не перекриває потреби ТЕС, ДТЕК змушений закуповувати обсяги, яких бракує, за імпортним напрямом. В ОЗП, який розпочався, саме ресурс марки Г матиме найбільший попит. І завдяки додатковому імпорту вугілля ТЕС компанії зможуть надійно працювати навіть під час підвищених навантажень.

Нагадаємо, ДТЕК продовжує реалізацію програми зі зниження залежності в імпортному вугіллі, що складається з трьох ключових кроків. Крок № 1 — переведення блоків з антрациту на газове вугілля. Крок № 2 — забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок № 3 — модернізація потужностей ТЕС для ефективної та безперебійної роботи.

З найважливішими діями ДТЕК щодо забезпечення надійного енергопостачання України в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті — http://ozp.dtek.com

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго