На три тижні раніше строку: ДТЕК Добротвірська ТЕС виконала річний план з відпуску електроенергії

На початку грудня 2018 року ДТЕК Добротвірська ТЕС виконала річний план з відпуску електроенергії, виробивши 2295,586 млрд кВт*год і відпустивши в «Енергоринок» 2077,816 млрд кВт*год.

«Це заслуга наших працівників – наш високий результат і те, що нам вдалося досягти його швидше поставленого терміну. Щиро дякую усім - робочим та керівникам - за плідну працю і внесок в енергонезалежність країни», - зазначив Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірська ТЕС.

Такі показники виробітку і відпуску електроенергії, серед іншого, стали можливим завдяки інвестиціям в  модернізацію обладнання. Цього року  на ТЕС провели капітальні ремонти котлів №8 та №7 та поточні ремонти низки обладнання: на котлі №6, котлі №9, котлі №10, енергоблоці №8 та  турбогенераторі №6 (ТГ-6), турбогенераторі №5. У 2013 – 2014 роках завдяки інвестиціям ДТЕК було проведено реконструкцію енергоблоку №8 і збільшено встановлену потужність електростанції з 500 МВт до 510 МВт.

ДТЕК Добротвірська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Західній Україні. Електроенергія, що виробляється на станції, може передаватись на експорт до Польщі. Встановлена потужність ТЕС складає 510 МВт. Станція – найбільший роботодавець селища Добротвір і Кам’янка-Бузького району; кількість працівників – близько 1 тис. чол. ДТЕК Добротвірська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго – в числі найбільших платників податків Львівщини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  743 млн грн. Загальні соціальні інвестиції ДТЕК у Львівську область з 2011 по 2017 роки склали 40 млн ​​грн.; вони охоплюють напрямки: енергоефективність, охорона здоров'я, соціально значуща інфраструктура, розвиток бізнес-середовища, підвищення активності громад.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго