Лампочок, як зірочок: ДТЕК Бурштинська ТЕС освітлює місто

Теплова енергетика30 Листопада 2018

Вісім пішохідних переходів, шість вулиць та одна площа стали світлими у Бурштині завдяки зусиллям ДТЕК Бурштинська ТЕС та міської влади. На Франківщині підбили підсумки дії проекту «Бурштин – місто доброї енергії», а саме його напряму «Світлий Бурштин», у цьому році та побудували плани на 2019-ий.

Лампочок, як зірочок: ДТЕК Бурштинська ТЕС освітлює місто

У Бурштині завершують проект з освітлення центральних вулиць, в тому числі найбільш популярних серед містян - Енергетиків, Будівельників та Січових Стрільців. Перед тим зробили світлими і безпечними вулицю Шухевича і площу Героїв УПА. Нове освітлення – енергозберігаюче і має п’ятирічну гарантію. Мешканці міста відзначають, що в місті стало комфортніше та безпечніше. Поточні інвестиції Бурштинська ТЕС в міське освітлення вже склали понад півмільйона гривень.

«З весни ми спільно зі станцією розпочали освітлювати пішохідні переходи. Чотири – міська рада, ще чотири - компанія ДТЕК. І в продовження нашого партнерства компанія погодилася допомогти місту і надалі», - відзначає міський голова Роксолана Джура.

Денис Шмигаль, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС, ділиться планами: «В цьому році ми плануємо ще освітлити перехрестя на головній вулиці у селі Дем’янів, що веде на станцію, зробити його безпечним для наших працівників і місцевих мешканців. Цьогорічною крапкою стане освітлення Комбінату спортивних споруд за допомогою сучасних LED-технологій. Ми продовжимо проект «Світлий Бурштин» і в 2019 році буде - освітлимо вулиці Калуська, Міцкевича і ряд інших місць у Бурштині».

ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність складає  2351 МВт. ТЕС надає робочі місця 1925 енергетикам та забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Станція виробляє 64% електроенергії на потреби України, решту експортує в Словаччину, Угорщину та Румунію. За підсумками 2017 року ДТЕК Бурштинська ТЕС увійшла в ТОП-3 платників податків регіону. Сумарний об’єм податкових платежів з 2012 до 2017 року становить 1,1 млрд грн. Станція є стратегічним партнером міста Бурштин, компанія систематично інвестує в соціально важливі проекти для міста - з енергоефективності, медицини, розвитку бізнес-середовища та підвищення активності громади.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго