«Енергоефективні школи» визнані кращим партнерським проектом в Україні

Освітня програма ДТЕК «Енергоефективні школи» перемогла в конкурсі Глобального Договору ООН* в номінації «Планета». Змагалися 36 компаній з України та Білорусі.

«Енергоефективні школи» визнані кращим партнерським проектом в Україні

Переможців визначали європейські експерти, представники Глобального договору ООН з України, Швейцарії та Лівану.

Тетяна Сахарук, Голова Глобального договору ООН в Україні: "Ми дивилися, наскільки інноваційним є проект, наскільки велику кількість людей він покриває і який його внесок у соціально-економічний розвиток громади. «Енергоефективні школи» охоплюють величезну кількість молодих людей, які здатні змінювати країну на краще. Завтра, коли вони стануть дорослими людьми , вони зможуть застосувати свої знання з енергоефективності».

Енергоефективні школи - інноваційна програма навчання з енергоефективності для дітей 14-16 років, сертифікована Міністерством освіти України. Складається з двох курсів - з енергоефективності, з управління ЖКГ - і онлайн-гри. Проекту 6 років; в цьому навчальному році в ньому бере участь майже 1000 шкіл з 23 областей України. Програма розроблена за підтримки ДТЕК Інститутом місцевого розвитку.

Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго: «Наша мета - навчити дітей економити, раціонально вести домашнє господарство, дбайливо ставитися до використання ресурсів. Для цього потрібні реальні знання, і ці знання - не з простих. Ми починали з двох підручників, а сьогодні «Енергоефективні школи» - повноцінна освітня програма, яка за 5 років охопила 270 тисяч українців. Люди охоче залучаються до проекту, оскільки він відповідає багатьом насущним завданням. Сім'ї школярів, які беруть участь в проекті, економлять по 20-25% на комунальних послугах. Зараз ми плануємо розробити мобільний додаток, який буде ще зручніше для учнів і дозволить проходити курс без Інтернету. І готуємося вийти за кордон - адаптуємо програму для сусідніх Білорусі та Польщі, які зацікавилися нашим курсом».

Проекти-переможці будуть представлені в The Global Opportunity Explorer. Це найбільша в світі платформа для презентацій рішень, що стосуються сталого розвитку.

У минулому році проект «Енергоефективні школи» став найкращим в номінації «Внесок у досягнення Цілі сталого розвитку ООН № 12», а в 2015 отримав гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Кращі соціальні проекти України».

Безкоштовна онлайн-платформа проекту - тут: energyschool.org.ua.

*Мережа Глобального договору ООН в Україні є офіційним представником глобальної мережі UN Global Compact – ініціативи ООН, яка поєднує ООН та компанії по всьому світу, виступає транслятором Цілей Сталого Розвитку, є діалоговою платформою бізнесу, інвесторів, громадянського суспільства, трудових організації, органів місцевого самоврядування та уряду.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго