ДТЕК за 8 місяців збільшив видобуток вугілля на 13% — до 15,2 млн тонн

Теплова енергетика08 Вересеня 2017

Вугледобувні підприємства ДТЕК Енерго в січні-серпні 2017 року збільшили видобуток газового марки вугілля на 13,2% проти аналогічного періоду минулого року — до 15,2 млн тонн. Зростання видобутку дасть змогу максимально забезпечувати ТЕС українським вугіллям, щоби знизити потреби в імпортному паливі.

У межах реалізації програми зі звільнення України від антрацитової залежності ДТЕК визначив для себе українське вугілля як пріоритетне паливо для виробництва електроенергії. У зв’язку з цим видобувним активам «ДТЕК Павлоградвугілля» і «ДТЕК Добропіллявугілля» поставлено завдання форсовано нарощувати видобуток вугілля марки Г.

Шахтарі ДТЕК розуміють важливість саме вітчизняного вугілля газової марки в обставинах, коли Україна втратила можливість видобувати власний антрацит. Після переведення антрацитових блоків ТЕС на вугілля марки Г потреба в українському паливі зросте ще більше. Тому зараз на низці виробничих підрозділів компанії спостерігається перевиконання планів із проходження, а також видобутку вугілля. Бригади ДТЕК налаштовані покращувати виробничі показники, щоб енергетиці країни вистачало вугілля газової марки.

«Наша програма дає змогу комплексно підійти до проблеми залежності України від антрациту. І зростання видобутку вугілля марки Г на шахтах ДТЕК дає неабияку підмогу для вирішення цієї проблеми. ДТЕК буде максимального постачати ТЕС вітчизняним паливом упродовж усього осінньо-зимового періоду, що дасть змогу зменшувати необхідність в імпортному вугіллі», — заявив директор із видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш.

Нагадаємо, з вересня 2017 року ДТЕК розпочав реалізацію програми, що складається з трьох ключових кроків для зниження імпорту вугілля. Крок № 1 — переведення блоків з антрациту на газове вугілля. Крок № 2 — забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок № 3 — модернізацій потужностей ТЕС для ефективної та безперебійної роботи.

З найважливішими діями ДТЕК щодо забезпечення надійного енергопостачання України в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті — http://ozp.dtek.com