ДТЕК за 8 місяців збільшив видобуток вугілля на 13% — до 15,2 млн тонн

Теплова енергетика08 Вересеня 2017

Вугледобувні підприємства ДТЕК Енерго в січні-серпні 2017 року збільшили видобуток газового марки вугілля на 13,2% проти аналогічного періоду минулого року — до 15,2 млн тонн. Зростання видобутку дасть змогу максимально забезпечувати ТЕС українським вугіллям, щоби знизити потреби в імпортному паливі.

У межах реалізації програми зі звільнення України від антрацитової залежності ДТЕК визначив для себе українське вугілля як пріоритетне паливо для виробництва електроенергії. У зв’язку з цим видобувним активам «ДТЕК Павлоградвугілля» і «ДТЕК Добропіллявугілля» поставлено завдання форсовано нарощувати видобуток вугілля марки Г.

Шахтарі ДТЕК розуміють важливість саме вітчизняного вугілля газової марки в обставинах, коли Україна втратила можливість видобувати власний антрацит. Після переведення антрацитових блоків ТЕС на вугілля марки Г потреба в українському паливі зросте ще більше. Тому зараз на низці виробничих підрозділів компанії спостерігається перевиконання планів із проходження, а також видобутку вугілля. Бригади ДТЕК налаштовані покращувати виробничі показники, щоб енергетиці країни вистачало вугілля газової марки.

«Наша програма дає змогу комплексно підійти до проблеми залежності України від антрациту. І зростання видобутку вугілля марки Г на шахтах ДТЕК дає неабияку підмогу для вирішення цієї проблеми. ДТЕК буде максимального постачати ТЕС вітчизняним паливом упродовж усього осінньо-зимового періоду, що дасть змогу зменшувати необхідність в імпортному вугіллі», — заявив директор із видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш.

Нагадаємо, з вересня 2017 року ДТЕК розпочав реалізацію програми, що складається з трьох ключових кроків для зниження імпорту вугілля. Крок № 1 — переведення блоків з антрациту на газове вугілля. Крок № 2 — забезпечення ТЕС вугіллям українського видобутку. І крок № 3 — модернізацій потужностей ТЕС для ефективної та безперебійної роботи.

З найважливішими діями ДТЕК щодо забезпечення надійного енергопостачання України в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті — http://ozp.dtek.com

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго