ДТЕК Ладижинська ТЕС: у новий рік - з позитивними напрацюваннями

Енергетики ДТЕК Ладижинська ТЕС підбили підсумки роботи електростанції у минулому році. Розповідаємо, які важливі проекти реалізували, і яким був внесок станції у енергонезалежність країни.

ДТЕК Ладижинська ТЕС: у новий рік - з позитивними напрацюваннями

У 2018-ому на електростанції провели найбільшу модернізацію за 50 років її роботи. ДТЕК Ладижинська ТЕС завершила капітальний ремонт енергоблоку №1 з реконструкцією електрофільтру. Потужність енергоблоку виросла більш ніж в 1,5 рази, а кількість викидів в атмосферу скоротилася в 3,7 рази. Загальні інвестиції в проект склали 148,8 млн грн. Це підтвердження затребуваності підприємства, його обладнання, його фахівців.

До того ж, ТЕС стала ще більш універсальною. Тут побудували сонячну електростанцію. Це унікальний проект комбінованої гідро- і сонячної генерації. Її поточна потужність - 610МВт * год/рік. Інвестиції ДТЕК у будівництво СЕС склали майже 24 млн грн. Це дає більшу надійність при забезпеченні міста та регіону електроенергією та свідчить про розвиток екологічних напрямків виробництва.

Ефективність ТЕС, передусім, відображається в стабільному виробітку і відпуску електроенергії в об’єднану енергосистему Україну.Тож за 12 місяців 2018 року Ладижинська ТЕС виробила 3,96 млрд кВт/год і відпустила 3,64 млрд кВт/год. Такі обсяги – запорука подальшого безперебійного постачання світла і тепла мешканцям і підприємствам міста і регіону. Всього за 12 місяців 2018 року теплоелектростанції ДТЕК виробили і відпустили в об'єднану енергосистему України 32,1 млрд кВт-год електроенергії.

«Ми  працюємо для стабільної напруги та затишку у кожній оселі мешканців. Протягом 2018 року енергетики ДТЕК Ладижинська ТЕС мали єдине гасло - Розвиток. І за кожним нашим досягненням – робота та відповідальність кожного працівника електростанції. Дякую усім енергетикам станції. Ми і надалі працюватимемо задля розвитку і нарощування обсягів виробництва електроенергії, а відтак - енергонезалежності, прогресу ДТЕК Ладижинська ТЕС і злагоди та благополуччя кожного працівника», - підсумував Олександр Бобрик, директор ДТЕК Ладижинська ТЕС.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС - 1800 МВт. Кількість працівників - 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго