ДТЕК Ладижинська ТЕС: у новий рік - з позитивними напрацюваннями

Енергетики ДТЕК Ладижинська ТЕС підбили підсумки роботи електростанції у минулому році. Розповідаємо, які важливі проекти реалізували, і яким був внесок станції у енергонезалежність країни.

ДТЕК Ладижинська ТЕС: у новий рік - з позитивними напрацюваннями

У 2018-ому на електростанції провели найбільшу модернізацію за 50 років її роботи. ДТЕК Ладижинська ТЕС завершила капітальний ремонт енергоблоку №1 з реконструкцією електрофільтру. Потужність енергоблоку виросла більш ніж в 1,5 рази, а кількість викидів в атмосферу скоротилася в 3,7 рази. Загальні інвестиції в проект склали 148,8 млн грн. Це підтвердження затребуваності підприємства, його обладнання, його фахівців.

До того ж, ТЕС стала ще більш універсальною. Тут побудували сонячну електростанцію. Це унікальний проект комбінованої гідро- і сонячної генерації. Її поточна потужність - 610МВт * год/рік. Інвестиції ДТЕК у будівництво СЕС склали майже 24 млн грн. Це дає більшу надійність при забезпеченні міста та регіону електроенергією та свідчить про розвиток екологічних напрямків виробництва.

Ефективність ТЕС, передусім, відображається в стабільному виробітку і відпуску електроенергії в об’єднану енергосистему Україну.Тож за 12 місяців 2018 року Ладижинська ТЕС виробила 3,96 млрд кВт/год і відпустила 3,64 млрд кВт/год. Такі обсяги – запорука подальшого безперебійного постачання світла і тепла мешканцям і підприємствам міста і регіону. Всього за 12 місяців 2018 року теплоелектростанції ДТЕК виробили і відпустили в об'єднану енергосистему України 32,1 млрд кВт-год електроенергії.

«Ми  працюємо для стабільної напруги та затишку у кожній оселі мешканців. Протягом 2018 року енергетики ДТЕК Ладижинська ТЕС мали єдине гасло - Розвиток. І за кожним нашим досягненням – робота та відповідальність кожного працівника електростанції. Дякую усім енергетикам станції. Ми і надалі працюватимемо задля розвитку і нарощування обсягів виробництва електроенергії, а відтак - енергонезалежності, прогресу ДТЕК Ладижинська ТЕС і злагоди та благополуччя кожного працівника», - підсумував Олександр Бобрик, директор ДТЕК Ладижинська ТЕС.

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС - 1800 МВт. Кількість працівників - 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.