ДТЕК інвестує 1,1 млрд грн в реконструкцію блоку №10 Бурштинської ТЕС

Енергокомпанія ДТЕК Енерго розпочала реконструкцію блоку №10 Бурштинської теплоелектростанції. Інвестиції складуть близько 40 млн дол. США, або 1,1 млрд грн. Виконання робіт передбачає повузлову заміну агрегатів і оновлення систем енергоблоку, що дозволить покращити його виробничі та екологічні характеристики.

ДТЕК інвестує 1,1 млрд грн в реконструкцію блоку №10 Бурштинської ТЕС

Енергоблок №10 введено в експлуатацію в серпні 1969 року і відпрацював в енергосистемі 47 років. Окремі елементи обладнання повністю відпрацювали свій ресурс і потребують повної заміни.

Основним завданням реконструкції та технічного переоснащення енергоблоку станції є збільшення потужності енергоблоку з 195 МВт до 210 МВт, продовження терміну служби обладнання на 15 років і підвищення його техніко-економічних показників роботи. Також заплановані заходи, які дадуть значний екологічний ефект – викиди твердих речовин в атмосферу зменшаться до 50 мг/м³, що відповідає європейським стандартам.

Реконструкцією передбачено виконання великого комплексу робіт: замінять турбіну, барабан котла, трансформатор власних потреб, системи збудження турбогенератора, а також повністю реконструюють генератор, систему пилоприготування та інше обладнання. Досягти зниження викидів планується завдяки заміні електрофільтру для очищення газів. Завершення реконструкції енергоблоку очікується в грудні 2017 року.

«ДТЕК багато інвестує в модернізацію і розвиток Бурштинської ТЕС. Вкладення понад 1 млрд грн в реконструкцію енергоблоку №10 станції демонструє відповідальність компанії за взяті на себе приватизаційні зобов'язання, даючи нове життя старому енергоблоку, який вітчизняна енергетика могла втратити через необхідність виведення його з експлуатації», – сказав директор з генерації ДТЕК Енерго Сергій Куріленко.

ДТЕК має великий досвід реконструкцій енергоблоків ТЕС. Компанія успішно виконала 18 таких проектів і не планує зупинятися на досягнутому. В даний час підходить до фінішу реконструкція блоку №1 Криворізької ТЕС, завершити яку планується на початку червня. Паралельно розпочата реконструкція на блоці №10 Бурштинської ТЕС буде третьою за рахунком для даної станції.

З моменту приватизації Бурштинської ТЕС – з 2012 року і по сьогоднішній день в оновлення обладнання, а також капітальні ремонти блоків Бурштинської ТЕС компанія ДТЕК інвестувала понад 180 млн дол. США.

Нагадаємо, заборгованість ДП «Енергоринок» перед «ДТЕК Західенерго», куди входить Бурштинська ТЕС, за вироблену та відпущену електроенергію станом на 1 квітня 2017 року становить 1,2 млрд грн.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго