ДТЕК і ФК «Шахтар» виконають мрію сотень білозерських дітей

Компанія ДТЕК і футбольний клуб «Шахтар» у межах проекту «Нумо, грай!» будують новий сучасний футбольний майданчик для дітей міста Білозерське. Тут для юних футболістів будуть організовані безплатні тренування, забезпечена наявність футбольного інвентарю та надана можливість брати участь у всеукраїнських змаганнях.

ДТЕК і ФК «Шахтар» виконають мрію сотень білозерських дітей

Будівельні роботи вже в розпалі. На місці майбутнього майданчика біля спорткомплексу заповнений «подушкою» зі щебеню спеціально підготовлений котлован. Поверх нього буде шарами вкладатися штучне покриття.

Керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК Енерго Вікторія Гриб із радістю підкреслює позитивні зміни в Білозерському:

— ДТЕК активно допомагає місцевій владі територій, де працюють наші підприємства, створювати комфортні умови життя для містян, розвивати міста та селища. Популяризація здорового способу життя — серед наших пріоритетів. Спорт — це здоров’я, і ми залучаємо дітей до занять футболом. Компанія виділила 1,5 млн гривень на будівництво цього ігрового майданчика. А місцева влада Великого Добропілля ще побудує поруч майданчик для занять баскетболом, волейболом і тенісом.

Начальник відділу фізкультури та спорту Добропільської міськради Віталій Кличов:

— Футбольний майданчик матиме найсучасніше покриття, штучну траву, яка відповідає всім світовим стандартам. Завдяки дуже тісній співпраці Добропільської міської ради та компанії ДТЕК, за підтримки футбольного клубу «Шахтар» нам вдається втілювати в життя такі грандіозні проекти. Роботи плануємо завершити до початку навчального року, щоб білозерська дітвора могла з користю проводити час. Щодня на нових сучасних спортмайданчиках зможуть тренуватися понад 150 осіб.

Нагадаємо, компанія ДТЕК і футбольний клуб «Шахтар» 19 травня підписали меморандум про розвиток і популяризацію аматорського футболу в Україні. Співпраця буде спрямована на створення умов для занять спортом дітей шкільного віку, людей з особливими потребами, а також забезпечення гендерної рівності в аматорському футболі. У 2018 році ДТЕК і ФК «Шахтар» побудують спортивні майданчики й організують безплатні тренування з футболу в 10 населених пунктах України.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.