ДТЕК Енерго переобладнав третій за рахунком енергоблок Придніпровської ТЕС на газове вугілля

Теплова енергетика08 Листопада 2018

ДТЕК Енерго завершив переобладнання енергоблоку №9 ДТЕК Придніпровської ТЕС на українське газове вугілля. Це третій за рахунком блок станції, який почав працювати на українському паливі.

Персонал ДТЕК Придніпровська ТЕС запустив в мережу енергоблок №9 потужністю 150 МВт. За 9 місяців він був переорієнтований з використання антрациту на газове вугілля. У 2017 р. ДТЕК виконав такі роботи на блоках №7 і №8.

Підключення до енергосистеми ще одного переобладнаного блоку - №10 - заплановано на грудень 2018 р. Зараз повним ходом ведуться будівельно-монтажні роботи. Загальна вартість переоснащення енергоблоків №9, 10 складе 300 млн грн.

За рік роботи Придніпровської ТЕС на газовому вугіллі потреба в імпортному антрациті знизилася на 0,7 млн ​​тонн. Станція припинила використовувати антрацит з 21 квітня 2018 року.

«У цьому році ми повністю завершимо переобладнання з антрациту на газове вугілля чотирьох блоків Придніпровської ТЕС загальною потужністю 600 МВт. Українське вугілля - це запорука стабільного енергопостачання України. І чим більше теплова генерація буде орієнтуватися на паливо, яке видобувається в Україні - тим більший позитивний ефект отримає держава і жителі», - підкреслив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Для переоснащення енергоблоку №9 змонтували понад 200 тонн тепло-механічного обладнання (газо-, повітро-, пилепроводи), встановили три нових вентилятори в схемі газо-повітряної сушки палива, замінили 16 старих пальників на нові (з низькою емісією оксиду азоту). На блоці також змонтували автоматизовану систему управління технологічним процесом фірми Emerson - для управління новими пилосистемами і виконали протипожежні заходи, що дозволяють безпечно їх експлуатувати.

ДТЕК з квітня 2017 року реалізує поетапний план переобладнання енергоблоків антрацитових ТЕС компанії на українське вугілля для мінімізації імпорту. Це була оперативна реакція компанії на зупинку поставок антрациту з тимчасово неконтрольованих районів Донецької та Луганської області в березні 2017 року внаслідок блокади.

З найважливішими діями ДТЕК щодо забезпечення надійного енергопостачання України в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті - http://ozp.dtek.com

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго