ДТЕК Бурштинська ТЕС: +11% до впевненості в завтрашньому дні

Основне завдання ДТЕК Бурштинська ТЕС – стабільне та безперебійне постачання електроенергії українцям. Підсумки діяльності підприємства в 2018 році підтвердили це - ДТЕК Бурштинська ТЕС збільшила відпуск електроенергії на 11%.

ДТЕК Бурштинська ТЕС: +11% до впевненості в завтрашньому дні

У минулому році станція виробила 9, 768 млрд кВт електроенергії, в 2017-ому - 8, 795 млрд кВт. Така позитивна динаміка не безпідставна. Компанія ДТЕК  систематично інвестує в розвиток підприємства. Це дало можливість покращити стан обладнання та зреалізувати чимало інвестиційних проектів. Так, в минулому році ДТЕК Бурштинська ТЕС капітально відремонтувала енергоблок №4, що дозволило збільшити потужність електростанції на 15 мВт та провести цілий ряд поточних ремонтів 7 енергоблоків. На завершальному етапі знаходиться капітальний ремонт енергоблока №12, який також додасть потужності і дасть можливість збільшити виробіток електроенергії. Загальний бюджет ремонтної програми у 2018 році становив 160 млн грн.

«ДТЕК Бурштинська ТЕС впевнено зайшла у 2019 рік.  Силами бурштинських енергетиків ми якісно підготувалися до осінньо-зимового періоду, тепер розпочинаємо реалізацію всіх планів в новому році.  Серед найбільших проектів, що плануємо у 2019 році, маємо ще два капітальні ремонти: енергоблоків №3 і №8. Тим самим плануємо підняти відпуск електроенергії, вийти на нульову аварійність та збільшити навантаження кожного енергоблоку. Вдячний професійному колективу станції за відповідальну роботу та орієнтованість на результат, адже разом рухаємося до енергозалежності країни, і кожен працівник має на це вплив»,- коментує директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Денис Шмигаль.

Всього за 12 місяців 2018 року теплоелектростанції ДТЕК виробили і відпустили в об'єднану енергосистему України 32,1 млрд кВт-год електроенергії

Нагадаємо, ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність складає  2351 МВт. ТЕС надає робочі місця 1925 енергетикам та забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Станція виробляє 64% електроенергії на потреби України, решту - 36% експортує в Словаччину, Угорщину та Румунію. За підсумками 2017 року ДТЕК Бурштинська ТЕС увійшла в ТОП-3 платників податків регіону. Сумарний обсяг податкових платежів з 2012 до 2017 року становить 1,1 млрд грн. Крім того, станція є соціальним партнером міста Бурштин, а тому компанія систематично інвестує в соціально важливі проекти для міста. Традиційно це проекти з енергоефективності, медицини, розвитку бізнес-середовища та підвищення активності громади.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго