Майбутнє ДТЕК ЦЗФ Добропільська за універсальними робітниками

Де знайти кваліфікованих фахівців в умовах дефіциту кадрів? Навчати без відривання від виробництва — рішення від збагачувальної фабрики Добропільська, яка в межах проекту «Універсальний робітник» готує для себе фахівців за актуальними спеціальностями.

Майбутнє ДТЕК ЦЗФ Добропільська за універсальними робітниками

Сучасний ринок праці стимулює роботодавців шукати нові методи забезпечення виробництва кваліфікованими кадрами. ДТЕК Добропільська ЦЗФ наприкінці 2017 року взялася за реалізацію проекту «Універсальний робітник», організувавши навчання семи електрослюсарів за професією «електрозварник ручного зварювання». Перші універсали отримали документи про присвоєння додаткової спеціальності в лютому та вже взялися за роботу. Вигода від такого поєднання обопільна: виробництво забезпечується потрібними фахівцями, а новоспечені «універсальні робітники» — можливістю отримувати вищу зарплату.

Серед новоспечених «універсальних робітників» — зварник/електрослюсар Денис Жуков. Він упевнений, що нові навички дуже знадобляться йому в житті:

— Працював на ЦЗФ Добропільська з вересня 2017 року електрослюсарем черговим та з ремонту устаткування. Коли механік дільниці запропонував мені отримати додаткову професію зварника, я охоче погодився. Знаю, що ця професія дуже актуальна на виробництві. Тим паче, мені дуже подобається не просто ремонтувати обладнання, а і створювати щось власноруч. Тепер поєдную дві професії й отримую за це доплату до окладу. Тож із новою професією я можу заробити більше, ніж раніше.

Генеральний директор ЦЗФ Добропільська Надія Судак підкреслює:

— Рішення про підготовку «універсальних робітників» ми прийняли не спонтанно. Воно продиктоване потребою підприємства у кваліфікованих, багатофункціональних робітниках, які зацікавлені в кар’єрному зростанні, готові підвищувати свою кваліфікацію, щоб заробляти більше. Універсальні робітники за суміщення двох професій отримують суттєву доплату до окладу. Це для них є гарним стимулом і мотивацією підвищувати професіоналізм і ефективність роботи.

Варто зазначити, що нині чинний у країні перелік професій формувався ще в середині минулого століття на основі рівня механізації того часу. Сьогодні він не відповідає сучасній технології робіт, обмежує можливості підвищення заробітку робітників. Досвід закордонних компаній показує потребу впровадження нової організації праці та продуктивнішої моделі розподілу робіт.

«Універсальний робітник» — це робітник підприємства, що має кілька посвідчень за професіями. Він залучається до виконання робіт не за основною професією в разі наявності незаповненої вакансії або в разі відсутності фахівця потрібної професії на робочому місці.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго