Більше вугілля для України: ДТЕК Енерго за 7 місяців збільшила видобуток вугілля на 15,6%

Компанія ДТЕК Енерго в січні-липні 2017 року збільшила видобуток газової марки вугілля на 15,6% проти аналогічного періоду 2016 року — до 13,4 млн тонн. Зростання виробництва дає змогу компанії постачати теплоелектростанціям паливо, щоб вони підтримували стабільне електропостачання населення та промисловості України.

Зараз теплоелектростанції, що використовують газове вугілля, працюють на максимальному навантаженні. Вони виробляють більше електроенергії для потреб країни, і це призводить до збільшення споживання палива. Для покриття зрослого попиту на українське вугілля ДТЕК Енерго 2017 року збільшила інвестиції у видобуток на своїх підприємствах в 1,5 раза — до 4,2 млрд грн.

За рахунок інвестицій на шахтах закладаються нові лави, здійснюється ремонт та закупівля необхідного обладнання, а також реалізуються довгострокові проекти зі збільшення ефективності виробництва.

«Енергетика України потребує більшої кількості електроенергії з вітчизняного вугілля, щоб зменшити залежність країни від імпортного антрациту. І наші фахівці успішно працюють над тим, щоб це завдання втілити в життя», — сказав директор із видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш.

За підсумком 2017 року ДТЕК Енерго планує збільшити видобуток газового вугілля на своїх підприємствах на 9% проти 2016 року — до 23 млн тонн.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу фінансово-промислової групи СКМ, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго