Більше вугілля для України: ДТЕК Енерго за 7 місяців збільшила видобуток вугілля на 15,6%

Компанія ДТЕК Енерго в січні-липні 2017 року збільшила видобуток газової марки вугілля на 15,6% проти аналогічного періоду 2016 року — до 13,4 млн тонн. Зростання виробництва дає змогу компанії постачати теплоелектростанціям паливо, щоб вони підтримували стабільне електропостачання населення та промисловості України.

Зараз теплоелектростанції, що використовують газове вугілля, працюють на максимальному навантаженні. Вони виробляють більше електроенергії для потреб країни, і це призводить до збільшення споживання палива. Для покриття зрослого попиту на українське вугілля ДТЕК Енерго 2017 року збільшила інвестиції у видобуток на своїх підприємствах в 1,5 раза — до 4,2 млрд грн.

За рахунок інвестицій на шахтах закладаються нові лави, здійснюється ремонт та закупівля необхідного обладнання, а також реалізуються довгострокові проекти зі збільшення ефективності виробництва.

«Енергетика України потребує більшої кількості електроенергії з вітчизняного вугілля, щоб зменшити залежність країни від імпортного антрациту. І наші фахівці успішно працюють над тим, щоб це завдання втілити в життя», — сказав директор із видобутку вугілля ДТЕК Енерго Михайло Барабаш.

За підсумком 2017 року ДТЕК Енерго планує збільшити видобуток газового вугілля на своїх підприємствах на 9% проти 2016 року — до 23 млн тонн.