Більше ніж півмільйона гривень від ДТЕК на дитячий садок у Старому Добротворі

Теплова енергетика26 Березень 2019

У селі Старий Добротвір відкрили новий дитячий садок. 550 тис. грн компанія ДТЕК вклала у будівництво і обладнання. Тепер 50 дошколят не возитимуть до сусіднього селища у садок.

Більше ніж півмільйона гривень від ДТЕК на дитячий садок у Старому Добротворі

Дитячого садка у селі чекали понад 30 років. Відколи його закрили у 90-их, мешканці Старого Добротвора неодноразово зверталися до влади, - просили відкрити установу. Бо в селі чимало молодих сімей, малюків теж багато. І їх доводилося возити у сусідній Добротвір.

«Ми дуже вдячні за такий подарунок всім, хто долучився до відновлення дитячого садочку у нашому селі. Це дуже зручно, бо у садочках Добротвора є багато дітей своїх. До того ж, з тим, аби довозити дитину, теж були складнощі. Це було зовсім не зручно», - каже жителька с. Старий Добротвір Світлана Браташ.

Раніше у цій будівлі був магазин, пізніше вона пустувала. А два роки тому почали реконструкцію. Тут перекрили дах, змінили планування, зробили дитячий майданчик – одним словом, облаштувати все під садок. Вихованців прийматимуть сюди за електронною чергою після реєстрації на сайті.

«Ця довгоочікувана подія - справжнє свято для дітей та їхніх батьків. Завдяки нашим партнерам та великому бажанню покращити якість освіти у громаді і побудували цей чудовий дитячий садок. Ми готові прийняти малят вже незабаром – зараз набираємо групу», - говорить Любов Мороз, завідуюча дитячим закладом.

Нині дитячий садок повністю укомплектований, забезпечений педагогічними та технічними працівниками та готовий до прийому дітей.

«Компанія ДТЕК підтримує соціальні проекти в селищі Добротвір та його околицях. Знаю, що відкриття садочку є важливим для людей, котрі тут живуть і працюють. Адже ми дбаємо про майбутнє мешканців. Насправді мало хто у регіоні може це зробити. ДТЕК Добротвірська ТЕС - одне із найбільших підприємств, а разом з тим і опора для людей. Компанія вклала понад 1 млн грн у те, щоб дитячий заклад почав працювати. І от нарешті це сталось», - говорить Олег Таращук, директор ДТЕК Добротвірська ТЕС.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.