Більше досвіду для розвитку станції: на ДТЕК Ладижинська ТЕС - новий директор

На ДТЕК Ладижинська ТЕС - новий керівник. Станцію очолив Ігор Снєгін - енергетик з більш ніж 30-річним досвідом роботи в тепловій генерації. Олександр Бобрик, попередній директор ТЕС, прийняв рішення продовжити кар'єру поза компанією.

Більше досвіду для розвитку станції: на ДТЕК Ладижинська ТЕС - новий директор

Олександр Бобрик очолював електростанцію 4 роки, цей період був значущим для роботи підприємства. Так, пройшла найбільша модернізація ТЕС за весь час її роботи - в минулому році ДТЕК Ладижинська ТЕС завершила капітальний ремонт енергоблоку №1 з реконструкцією електрофільтра. Потужність енергоблоку виросла в 1,5 рази, а кількість викидів в атмосферу скоротилася в 3,7 рази. Загальні інвестиції в проект склали 148,8 млн грн. Оновили турбіну енергоблоку, димоходи, пальники. У результаті потужність енергоблоку зросла з 190 МВт до 280 МВт. Це дозволило станції видавати більше електроенергії в енергосистему України.

Також у минулому році під керівництвом Олександра Бобрика реалізували унікальний проект комбінованої гідро- і сонячної генерації - запустили СЕС. Її поточна потужність – 610 кВт/год на рік. Інвестиції ДТЕК у будівництво СЕС - майже 24 млн грн. Це дає більшу надійність при забезпеченні міста та регіону електроенергією та свідчить про розвиток екологічних напрямків виробництва.

Ці великі завдання не виключали невеликі, але необхідні соціальні проекти для співробітників, міста, регіону.

Тепер Олександра Бобрика на посаді директора ДТЕК Ладижинської ТЕС змінить Ігор Снєгін. Він досконало знає всі виробничі процеси, має досвід роботи в будь-яких нестандартних режимах роботи ТЕС - виріс від електромонтера до директора станції-флагмана української енергетики.

За час роботи на Запорізькій ТЕС Ігор Снегін домігся підвищення надійності і економічності роботи обладнання. У 2016-2018 роках під керівництвом Ігоря Снєгіна Запорізька ТЕС працювала з максимальним навантаженням для компенсації навантаження антрацитових ТЕС, яку українська енергосистема втратила через блокаду поставок антрациту.

Незважаючи на високу інтенсивність, в минулому році станція працювала з мінімальною за останні 6 років кількістю відмов обладнання. У тому числі, завдяки цьому в будинках українців були світло і тепло, а наша країна зміцнила свою енергетичну незалежність. Серед інших напрацювань Ігоря Снєгіна - не тільки виробничі, а й інноваційні, екологічні, та у галузі  безпеки праці.

«Багаторічний досвід Ігоря Снєгіна в зниженні аварійності, налагодженні роботи обладнання в нестандартних режимах допоможе підвищити ефективність роботи ДТЕК Ладижинська ТЕС. У планах компанії - подальша модернізація її енергоблоків - оновлене обладнання буде працювати чіткіше, безпечніше, екологічніше. Ці проекти вимагають високого професіоналізму, яким енергетики Ладижина володіють повною мірою, але без висококласного керівника не впораються, - зазначив Сергій Куриленко, директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго, представляючи нового керівника колективу. - Дякую Олександру Бобрику за відповідальну і якісну роботу і бажаю Ігорю Снєгіну нових енергетичних досягнень. ДТЕК вкладає і буде вкладати в станцію. Це - запорука стабільної роботи підприємства. Це - стабільний потік електричної і теплової енергії на місто і регіон, а значить, робота підприємств і комфорт мешканців. Це - запорука майбутнього ТЕС».

ДТЕК Ладижинська ТЕС – ключовий виробник електроенергії в Центральній Україні. Встановлена потужність ТЕС - 1800 МВт. Кількість працівників - 1200 осіб. ДТЕК Ладижинська ТЕС як відокремлений підрозділ ДТЕК Західенерго входить у ТОП-3 найбільших платників податків Вінниччини; з 2012 року до червня 2018 року станція перерахувала до бюджетів усіх рівнів  майже 1,4 млрд грн.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.

У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.