5000 сигарет обміняли на солодощі шахтарі ДТЕК Павлоградвугілля

Турбота про працівників — поняття, яке включає в себе дуже багато чинників. Один із них, безумовно — міцне здоров’я. Тому 31 травня на підприємствах ДТЕК Павлоградвугілля відбулася традиційна акція під девізом «Я обираю здоров’я!» присвячена Всесвітньому дню без тютюну. На п’яти шахтоуправліннях сигарети обміняли на 400 банок згущеного молока, 5 кг цукерок, більш ніж 100 плиток гематогену. Солодощами заохочували і працівників, які вже відмовилися від шкідливої звички й тепер радять аналогічно вчинити і своїм колегам.

5000 сигарет обміняли на солодощі шахтарі ДТЕК Павлоградвугілля

Цього дня на шахтоуправліннях ім. Героїв Космосу, Тернівське, Павлоградське, Першотравенське і Дніпровське працівники медпунктів роздавали шахтарям пам’ятки, пропонували визначити пульсоксиметром рівень кисню в крові, розповідали про шкоду куріння.

Юлія Трифонова, завідувачка здоровпункту ШУ Тернівське:

«Восьмий рік поспіль у нас проходить акція «Я обираю здоров’я!». Це популяризація здорового способу життя, за який бореться компанія ДТЕК. Адже з кишень шахтарів вилучили сотні сигарет-вбивць, які псують здоров’я. За весь час подарунки були різними — продуктовий набір, соки, пачки печива із зернових злаків, а цього разу пропонували згущене молоко. Причому, завжди пропонований подарунок дорожчий за пачку сигарет. Такі акції нагадують нам, що наше здоров’я прямо залежить від способу життя, який ми ведемо».

Сергій Приходько, гірник ДТЕК ШУ ім. Героїв Космосу.

«Кілька років тому, коли на шахті ім. Героїв Космосу проводилася подібна акція, я обміняв пачку сигарет на солодощі й вирішив для себе все-таки спробувати кинути курити. І мені вдалося. Зараз займаюся спортом, веду здоровий спосіб життя й почуваюся чудово. Так що, вважаю, що такі акції дуже корисні та потрібні. А всім своїм колегам раджу відмовитися від шкідливої звички».

Василь Мойсюк, бригадир машиністів електровозів дільниці шахтного транспорту № 1 ДТЕК ШУ Дніпровське: «Більш ніж 7 років тому кинув курити й донині вважаю це рішення правильним. Якби знав, як відмова від сигарет позитивно вплине на моє здоров’я, зробив би це ще раніше. У сім’ї теж наполіг, щоб син не курив. І як бригадир у своєму колективі також пропагую серед молодших колег ідею задуматися про шкоду від тютюну. Напевно, вдається переконати — більш ніж 70% колективу не курять. Сподіваюся ще більше шахтарів переконати кинути цю шкідливу для здоров’я звичку».

За день проведення акції було зібрано понад 5 тисяч сигарет. Утилізували тютюнові вироби в доменній печі на шахті ім. Героїв Космосу.

Проект «Я обираю здоров’я!» спрямований на пропаганду здорового способу життя і відмову від шкідливих звичок працівників вугільних підприємств і членів їхніх сімей. Компанія ДТЕК реалізує його серед шахтарів Західного Донбасу з 2010 року.

Довідка

ДТЕК Енерго - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК, який забезпечує замкнутий цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена потужність в генерації електроенергії перевищує 17 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток, збагачення вугілля і сервісне обслуговування шахтного устаткування. Генеральний директор ДТЕК Енерго - Дмитро Сахарук.

ДТЕК Мережі - операційний холдинг в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях. В операційний холдинг входять ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Дніпровські електромережі, ДТЕК Донецькі електромережі, ДТЕК Високовольтні мережі, ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля. Підприємства обслуговують 3,6 млн клієнтів. Генеральний директор ДТЕК Мережі - Іван Гелюх.

ДТЕК – стратегічний холдинг, що розвиває бізнес в енергетичній галузі. На підприємствах компанії працюють 73 тис. осіб. Генеральний директор ДТЕК – Максим Тімченко.

Підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля і природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло і електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги. Безпосереднє управління виробничими підприємствами в кожному з напрямків бізнесу здійснюють операційні компанії.

Виробничі показники ДТЕК за 2017 рік: видобуток вугілля – 27,7 млн тонн, видобуток природного газу  – 1 655 млн куб. метрів, виробництво (відпуск) електроенергії – 37,1 млрд кВт∙год, з яких 637,8 млн кВт∙год. забезпечили станції відновлюваної енергетики; передача електроенергії мережами – 43,2 млрд кВт∙год.

Входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Додаткова інформація:www.dtek.com

Дізнатися, які проекти соціального партнерства реалізуються в містах діяльності підприємств ДТЕК, і отримати детальний звіт про статус їх виконання ви можете на сайті http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекція з комунікацій
ДТЕК Енерго