Музика та спорт єднають! ДТЕК Бурштинська ТЕС в Зеленодольську

Бурштинці, в тому числі працівники ДТЕК Бурштинської ТЕС, відвідали дводенний рок-фестиваль «Energy fest. Нова генерація», що пройшов днями у Зеленодольську Дніпропетровської області за підтримки ДТЕК Криворізької ТЕС. Новий досвід, плани на майбутнє міст-побратимів та мегавати позитивних вражень – результат поїздки.

Музика та спорт єднають! ДТЕК Бурштинська ТЕС в Зеленодольську

Зеленодольськ та Бурштин - міста-побратими, що мають багато спільного; передусім, це енергетичний напрям. Бурштинська та Криворізька станції - містоутворюючі підприємства і, до того ж, соціальні партнери міст. Цього літа регіони об’єднали ще й фестивалі. У Бурштині наприкінці червня відбувся рок-фест «Енергетичний вихор», на який містяни запросили друзів з Зеленодольська. А мешканці Зеленодольської ОТГ в кінці липня мали «Energy fest», на якому побували і галичани.

Цього року у Бурштині вперше, у Зеленодольську вдруге компанія ДТЕК підтримала рок-фестиваль. Десятки локацій, спортивні змагання, безліч атракціонів, шоу хімічних дослідів, звісно, фантастичний музичний супровід та вечір під ТНМК - таким був «Energy fest». На свято в Зеленодольськ поїхали представники агенції місцевого економічного розвитку (АМЕР) міста Бурштина, міської та молодіжної рад, волонтери «Енергетичного вихору», працівники станції.

«Я як ініціатор фестивалю в Бурштині та організатор рок-дійства привіз із Зеленодольська багатий досвід. Цікаво було порівняти два фестивалі та взяти від колег щось корисне на майбутнє. Мої враження від «Еnergy fest» лише позитивні, я налагодив зв’язки та завів цікаві знайомства. І вкотре переконався: ми не просто маємо багато спільного, ми - єдині», -  поділився враженнями голова Молодіжної Ради Бурштина Сергій Редькін.

Окрім яскравих фестивалів, енергетиків єднають інші проекти соціального партнерства - цього року діти шкіл обох міст брали учать в програмі ДТЕК з енергоефективності, а небайдужі спортсмени спільно встановили майданчика для воркаута для бурштинців.

«ДТЕК Бурштинська ТЕС з початку року реалізовує проект «Бурштин – місто доброї енергії», в рамках якого ми і провели фестиваль «Енергетичний вихор». Це один із наймасштабніших заходів всього року, і ми раді, що він видався успішним. Ми як стратегічний партнер міста дбаємо не лише про виробництво, податки та робочі місця, а й створюємо умови для розвитку мешканців. Це наша відповідальність перед містянами та перед працівниками. Одним із її проявів є обмін досвідом з містом-побратимом Зеленодольськ», - прокоментував директор ДТЕК Бурштинська ТЕС Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що ДТЕК Бурштинська ТЕС – одна із найпотужніших електростанцій в Україні, її виробнича потужність складає  2351 МВт. ТЕС надає робочі місця 1925 енергетикам та забезпечує світлом 3 млн осіб із Закарпатської та частково Івано-Франківської та Львівської областей. Станція виробляє 64% електроенергії на потреби України, решту - 36% експортує в Словаччину, Угорщину та Румунію. За підсумками 2017 року ДТЕК Бурштинська ТЕС увійшла в ТОП-3 платників податків регіону. Сумарний об’єм податкових платежів з 2012 до 2017 року становить  понад 1,8 млрд грн. Крім того, станція є соціальним партнером міста Бурштин, а тому компанія систематично інвестує в соціально важливі проекти для міста. Традиційно це проекти з енергоефективності, медицини, розвитку бізнес-середовища та підвищення активності громади.

ДТЭК Энерго – операционный холдинг в структуре энергетического холдинга ДТЭК, обеспечивающий замкнутый цикл производства электроэнергии из угля. Установленная мощность в генерации электроэнергии превышает 17 ГВт. В угледобыче создан полный производственный цикл: добыча, обогащение угля и сервисное обслуживание шахтного оборудования. Генеральный директор ДТЭК Энерго – Дмитрий Сахарук.

ДТЭК Сети – операционный холдинг в структуре энергетического холдинга ДТЭК. Развивает бизнес по распределению электроэнергии и эксплуатации электросетей в Киеве, Днепропетровской и Донецкой областях. В операционный холдинг входят ДТЭК Киевские электросети, ДТЭК Днепровские электросети, ДТЭК Донецкие электросети, ДТЭК Высоковольтные сети, ДТЭК ПЭС-Энергоуголь. Предприятия обслуживают 3,6 млн клиентов. Генеральный директор ДТЭК Сети — Иван Гелюх.

ДТЭК – стратегический холдинг, развивающий бизнес в энергетической отрасли. На предприятиях компании работают 73 тыс. человек. Генеральный директор ДТЭК – Максим Тимченко.

Предприятия ДТЭК ведут добычу угля и природного газа, производят электроэнергию на станциях тепловой и возобновляемой энергетики, поставляют тепло- и электроэнергию конечным потребителям и оказывают энергосервисные услуги. Непосредственное управление производственными предприятиями в каждом из направлений бизнеса осуществляют операционные компании.

Производственные показатели ДТЭК за 2017 год: добыча угля – 27,7 млн тонн, добыча природного газа – 1 655 млн куб. метров, производство (отпуск) электроэнергии – 37,1 млрд кВт∙ч, из которых 637,8 млн кВт∙ч обеспечили станции возобновляемой энергетики; передача электроэнергии по сетям – 43,2 млрд кВт∙ч.

Входит в состав финансово-промышленной группы СКМ, акционером которой является Ринат Ахметов.

Дополнительная информация: www.dtek.com

Узнать, какие проекты социального партнерства реализуются в городах деятельности предприятий ДТЭК, и получить подробный отчет о статусе их выполнения вы можете на сайте http://spp-dtek.com.ua/.

Дирекция по коммуникациям